آنالیز اثر واکسن کووایران بر کرونای افریقایی و هندی

به گزارش لحظه عکاسی، دکتر اصغر عبدلی فناور واکسن کووایران در وبینار آنالیز علمی واکسن کووبرکت که شب سه شنبه به صورت آنلاین توسط اتحاد زیست شناسان ایران برگزار گردید، گفت: ما بر اساس گایدلاین های بین المللی، پروژه مطالعاتی این واکسن مبتنی بر ویروس کشته شده را پیش برده ایم.

آنالیز اثر واکسن کووایران بر کرونای افریقایی و هندی

وی با بیان اینکه به طور کلی واکسن در شرایط نرمال به 5-10 سال احتیاج دارد تا مورد مطالعه قرار بگیرد و به فراوری برسد، اعلام کرد: در این صورت واکسن می تواند مورد مصرف عمومی قرار بگیرد.

دانشیار گروه ویروس شناسی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه زمانی که در شرایط غیر نرمال و پاندمی هستیم و احتیاج است تحقیقات با سرعت بیشتری پیش برود، اعلام کرد: در این صورت می توان مردم را از شرایط پاندمی نجات داد.

وی تاکید نمود: تحقیقات و مطالعات پیش بالینی این واکسن از ابتدای شیوع ویروس کرونا شروع شد و بعد از داوری وارد فازهای بعدی نهاده شد؛ اولین گام ارائه یک فرمت براساس CTC بود.

عبدلی با بیان اینکه ما مطالعات پری کلینیکال را تحویل سازمان غذا و دارو دادیم، گفت: این مطالعات در چند مرحله از سوی وزارت بهداشت مورد آنالیز نهاده شد.

دانشیار انستیتو پاستور ایران با تاکید بر اینکه سپس مطالعات حیوانی را برای مطمئن شدن از ایمنی، اثربخشی و عدم سمیت روی موش، خرگوش و میمون شروع کردیم، خاطر نشان کرد: در ابتدا سمیت تک دوز را مورد آنالیز قرار دادیم که بعد از اطمینان چند دوز را ارزیابی کردیم.

به گفته عبدلی، کمیت آنتی بادی شاید در واکسن مهم نباشد اما قدرت مهارنمایندگی آنتی بادی را در پروژه می سنجیم؛ در این واکسن ماندگاری انتی بادی را تا 6ماه آنالیز کردیم.

استفاده از بذر کاملا ایرانی در واکسن کووایران

فناور پروژه واکسن کووایران با بیان اینکه بذر این واکسن کاملا ایرانی است، گفت: بذر این واکسن کاملا ایزوله و از یک بیمار ایرانی مبتلا به کرونا بوده است که آن را کشت دادیم.

وی با تاکید بر اینکه تمام این روش ها بر اساس گاید لاین های WHO بوده است، گفت: دوزهای مختلف را در این واکسن آنالیز کردیم که 3 و 5 میکرو گرم مناسب ترین میزان بود؛ زیرا بعد از ارزیابی غلظت های مختلف آنتی ژن به این نتیجه رسیدیم اگر بیشتر از 5 میکروگرم باشد شاید ایمنی زیاد گردد اما در بدن فرد سمیت ایجاد می نماید.

عبدلی افزود: همه فاکتورها را ارزیابی کردیم و نتیجه گرفتیم که این واکسن کاملا بی خطر است و ایمنی زایی دارد.

متخصص واکسن ادامه داد: علاوه بر اینها مطالعاتی روی سویه های دیگر ویروس کرونا که در گردش هستند مانند نوع انگلیسی و ووهان چین انجام دادیم که نشان داد واریانت انگلیسی را مهار می نماید.

دانشیار انستیتو پاستور ادامه داد: اما مطالعات دیگری در زمینه واریانت های افریقای جنوبی و هندی ویروس کرونا در دست آنالیز داریم و نتایج هم تعیین شده اما در حال تکرار هستیم تا دیتای معتبری داشته باشیم. همه داده های این واکسن آماده است تا بعد از فاز سوم به WHO ارسال کنیم.

وی در مورد فراوری این واکسن گفت: اکنون یک میلیون دوز در ماه فراوری می گردد اما از ماه آینده 3ونیم تا 5میلیون دوز را خواهیم داشت؛ البته در صورت به وجود آمدن شرایط ظرفیت فراوری به زودی 3-4برابر این میزان می رسد.

تا به امروز عارضه جدی در فاز سوم تست بالینی واکسن کووایران نداشتیم

دکتر محمد رضا صالحی در این وبینار با بیان اینکه ورود به فاز بالینی این واکسن با تاییدیه وزارت بهداشت و کمیته اخلاق کشوری بود گفت: در ابتدا داوطلبان بعد از یک هفته در هتل ارم اقامت داشتند زیرا نگرانی هایی در مورد واکسنهای فایزر و عوارض آن وجود داشت.

عضو علمی کارازمایی بالینی واکسن کووایران با بیان اینکه در 3 داوطلب اول تا 72 ساعت اول عوارض شدیدی دیده نشد، اعلام کرد: در همین مدت زمان عوارض حادی مشاهده نشد که شامل تب، درد در محل تزریق و مقداری سرگیجه می شد.

وی گفت: داده ها نشان دادند حدود 8 مورد مبتلا به کووید داشتیم که این افراد هنوز دوز دوم را دریافت ننموده بودند و بعد از دوز اول و در پیک چهارم کرونا در کشور مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه 4 مورد نیز فوت شدند، گفت: هر یک از این 4 نفر یا با تصادف، اوردوز، مسمویت و ... جان خود را از دست دادند و مرگ آنها مرتبط با بحث واکسیناسیون نبود.

صالحی تاکید نمود: در سرانجام فاز دو با یک شرایطی روبرو بودیم که بی خطری واکسن تاییدیه گرفت، گفت: در مرحله بعد عوارض متوسط داشتیم که سرگیجه بیش از دو روز بود اما بهبود پیدا کرد و مابقی عوارض دیده شده در داوطلبان فاز دو نیز خفیف بودند.

وی با بیان اینکه فاز سوم این واکسن را با 20 هزار نفر در 6 استان شروع کردیم، اعلام کرد: در فاز دوم تاثیرگذاری واکسن مطرح است که چه تعدادی به کووید مبتلا می شوند؛ در این زمینه میزان ابتلا از اهمیت بالایی برخوردار است.

عضو علمی کارازمایی بالینی واکسن کووایران گفت: در فاز سوم قبل از تزریق دوز دوم، 68 مورد پی سی آر مثبت شدند که از این تعداد تعیین نیست کدام واکسن و کدام پلاسیبو دریافت نموده بودند؛ از این تعداد 10 نفر بستری شدند که 9 نفر آنها مرخص شده اند.

صالحی باتاکید بر اینکه تا این مرحله از فاز سوم عارضه جدی نداشتیم، گفت: اما از جهت تاثیر گذاری احتیاج به زمان است.

به گفته وی، ما علاقه داریم که زودتر نتایج علمی پروژه را منتشر کنیم و این افتخاری برای ایران است تا نتایج آن را در اختیار دانشمندان و محققان قرار دهیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود اینکه هنوز نتایج این پروژه به چاپ نرسیده سازمان غذا و دارو مجوز اضطراری را صادر نموده است، گفت: ارائه مجوزهای اضطراری منوط به چاپ مقاله نیست.

جمع آوری دیتای کامل از فاز سوم تا دوماه دیگر

دکتر حامد حسینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این وبینار گفت: فاز سوم واکسن کووبرکت را با 20 هزار نفر در 6استان کشور شروع کردیم؛ از این تعداد 6هزار نفر دو دوز را دریافت نموده اند و تا به امروز در این فاز نیز عوارض جدی جز الرژی، سردرد و ... نداشته ایم.

حسینی با بیان اینکه مطالعات ما نشان داد که تا 93 و نیم درصد ویروس را خنثی کردند، اعلام کرد: مجوز اضطراری را سازمان غذا و دارو و کمیته های زیرمجموعه های سازمان غذا و دارو برای این واکسن صادر کردند.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ما انتظار داریم 20هزار نفر تا 15 روز آینده دو دوز را فول دریافت نمایند؛ 10 هزار نفر اول تا 5روز آینده دوز دوم را دریافت می نمایند و پیش بینی می کنیم تا 8 هفته دیگر دیتای کاملی داریم.

منبع: خبرگزاری مهر

به "آنالیز اثر واکسن کووایران بر کرونای افریقایی و هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز اثر واکسن کووایران بر کرونای افریقایی و هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید