چابهار، رقیب جدی سواحل خلیج فارس در گردشگری شد

به گزارش لحظه عکاسی، چابهار، خنک ترین بندر جنوب کشور، با جاذبه های گردشگری منحصربه فرد، این بندر را به رقیب جزایر خلیج فارس در صنعت توریسم تبدیل نموده است.

چابهار، رقیب جدی سواحل خلیج فارس در گردشگری شد

تا چند سال پیش تنها اهالی سیستان و بلوچستان، به ندرت ایرانی ها از جذابیت های چابهار لذت می بردند، اما اکنون، گردشگران خارجی زیادی نیز مجذوب جاذبه های این بندر زیبا می شوند. دمای هوای این منطقه در گرم ترین روزهای تابستان به وسیله وزش بادهای موسمی، خنک می گردد. این بندر در زمستان، به سبب قرار داشتن در مدارهای پایین جنب حاره و نزدیکی به خط استوا به علت زاویه تابش و عدم تاثیر سامانه های قطبی، هوایی بهاره دارد.

روستای تاریخی تیس در دوران هخامنشیان یکی از بنادر مهم ایران در دریای عمان بوده که رونق آن، در دوران تمدن اسلامی در کتب تاریخی روایت شده است. این روستا در 5 کیلومتری شهر چابهار واقع شده است و تنها روستای منطقه آزاد چابهار محسوب می گردد که با وجود جاذبه های فراوان گردشگری و آب و هوای بی نظیر جنب حاره ای زمینه جذب گردشگران را فراهم می نماید.

مناره سفید

در مسیری که منطقه آزاد چابهار را به ساحل تیس می رساند، منظره دلنشین تک مناره سفید رنگ مسجد جامع تاریخی تیس در میان درختان سبز این منطقه، قابل مشاهده است. مسجد جامع تیس یکی از قدیمی ترین مساجد اهل سنت و نماد اعتقادات و باورهای مردم بلوچ و از مساجد اولیه دوره اسلامی در ایران است. سبک معماری مسجد به سبک مساجد کشورهای پاکستان و هندوستان ساخته شده است و مانند بیشتر مساجد اهل تسنن یک مناره دارد.

غارهای سه گانه تیس

روستای تیس را کوه هایی محاصره نموده اند که به علت نزدیکی به دریا، جنس و ظاهری متفاوت دارند. وجود غارهای سه گانه در دامنه کوه شهبازبند جلوه ای متفاوت از طبیعت را در این منطقه به نمایش می گذارد. این غارها که از یک غار طبیعی و دو غار مصنوعی تشکیل می شوند، در ارتفاع حدود 25 متری بالاتر از سطح زمین قرار دارند و در زبان محلی به بان میستی معروف هستند.

قبرستان اجنه

از جاذبه های پرطرفدار روستای تیس، قبرستان اجنه، قبرستانی مرموز و عجیب است که برخلاف همه قبرستانها، گورها به جای آنکه روی زمین خاکی حفر شوند روی صخره حفر شده اند. مردم بلوچ تیس به این قبرستان جن سنط می گویند و به اعتقاد مردم محلی اگر کسی شبانگاه به این گورستان وارد گردد مورد نفرین اجنه قرار می گیرد و جانش را از دست می دهد. این محل که به قبرستان شماره یک تیس نیز معروف است مربوط به سده چهارم هجری قمری تا دوران صفوی است و در سال 1386 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

قلعه پرتغالی ها

قلعه پرتغالی ها از جاذبه های گردشگری بندر تیس است. ویرانه های قلعه روی دماغه ای در ساحل تیس هستند که نماد پیروزی ایرانیان بر استعمارگران پرتغالی محسوب می شوند. بندر تیس که در دهانه خلیج چابهار واقع شده است با قدمت بیش از 2هزار سال یکی از نقاط مهم و استراتژیک است که قلعه پرتغالی ها در این بندر روی تپه ای مشرف بر جاده چابهار - تیس بنا شده است. آثار به جا مانده از این قلعه نشان می دهد که پرتغالی ها در دوران استعمار از این مکان برای دیده بانی استفاده می کردند.

ساحل تیس

روستای تیس، ساحلی شنی و آرام و طبیعتی منحصربه فرد در سواحل دریای عمان دارد. ساحل بندر تیس به آرامش معروفیت دارد و به محل مناسبی برای قایق سواری و دیگر بازی ها و ورزش های دریایی تبدیل شده است. آرام بودن و زلالی و شفاف بودن آب این دریا، بر زیبایی آن می افزاید.

منبع: کجارو / ایرنا

به "چابهار، رقیب جدی سواحل خلیج فارس در گردشگری شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چابهار، رقیب جدی سواحل خلیج فارس در گردشگری شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید