دیدنی های سیریک و جاذبه هایی که در سفر به این منطقه نباید از دست بدهید

به گزارش لحظه عکاسی، به هر جهت از کشور ایران که نگاه بیندازی شاهد زیبایی و جاذبه ها های گردشگری قابل تامل و بازدید خواهید بود، گردشگران و علاقه مندان به سفر و کشف تازگی ها افرادی هستند که در پی مکان های ایده آل و مناسب برای این بازدید و تامل می باشند. قطعا جاذبه های دیدنی در شمال کشور به علت شرایط متفاوت آب و هوایی، فرهنگی و …. با جنوب کشور دارای تفاوت است. منحصر به فرد از ویژگی های آثار تاریخی، تفریحی و فرهنگی هر منطقه محسوب می گردد که موجب شده تا لذت بازدید از جزء به جزء نه تنها کشور که دنیا دو برابر گردد. در ادامه قصد سفر به جنوب کشور و یکی از شهرستان های استان هرمزگان به نام سیریک را دارد. برای آشنایی با دیدنی های سیریک همراه ما باشید.

دیدنی های سیریک و جاذبه هایی که در سفر به این منطقه نباید از دست بدهید

جاذبه های جنوبی

شهرهای جنوبی دارای آب و هوایی منحصر به فرد و چشم انداز ها طبیعی زیبا هستند که به واسطه این داشتن همواره از توجه ویژه ای در صنعت توریسم برخوردار هستند؛ یکی از استان های جنوبی کشور (ایران) استان هرمزگان است که محل قرارگیری سیریک شهری بکر، ساکت و خلوت می باشد.

برای آشنایی با مکان های دیدنی استان هرمزگان کلیک نمایید.

شهرستان سیریک

این شهر در کناره دریای عمان کشیده شده که شن های نقره ای و سفید، ساحل های پهن ماسه ای و بعلاوه آب های زلال از مشمولات آن بوده و جذابیت بینظیری را به دست آورده است. در شهرستان سیریک در فصل سرد زمستان حداقل دما 5 دزجه، همینطور در فصل تابستان حداکثر دما 45 درجه می شود. اما اغلب روزهای تابستانی آب و هوای آن دارای اعتدال است.

مردمان این شهر دارای دین اسلام و مذاهب شیعه و سنی (شاخه شافعی) هستند و زبان سخن گفتن آنها زبان فارسی می باشد.

جغرافیای سیریک

در 175 کیلومتری هرمزگان و در 75 کیلومتری میناب شهری بندری با مساحت 3351 کیلومتر مربعی به نام سیریک واقع شده که تقسیم بندی آن به صورت دو بخش مرکزی و بمانی؛ سه شهر سیریک، گروگ و کوهستک و چهار دهستان به نام های سیریک، بمانی، شهید مردان و بیابان و بعلاوه هشتاد روستا است. سیریک با شهرستان های میناب، جاسک، و دریای عمان، بلندی های سندرک و بشاگرد به ترتیب از سمت شمال، سمت جنوب، از سمت غرب و از سمت شرق همسایگی دارد.

معرفی دیدنی های سیریک؛ چشم اندازهای طبیعی

در روستای گروگ اسطوره ای وجود دارد که گفته می شود یک نوجوان دختر و یک نوجوان پسر از قبیله های دشمن عاشق یکدیگر می گردند، اما به علت همین دشمنی به هم نمی رسند؛ پس از مرگ آن دو عاشق این منطقه را با استفاده از شیر ایجاد کردند.

در 2 کیلومتری شهرستان سیریک شناخته شده به نام کلات میر حاجی و در سیرک قدیمی این قلعه واقع شده است که در قرون 8 -10 هجری قمری اقامتگاه پادشاه وقت بوده است.

این قلعه با نام دیگر کلاگت در فاصله 45 کیلومتری مرکز شهرستان سیریک و در بالای تپه های سنگی مرتفع آبادی کنارجو از زیر مجموعه های بخش بمانی واقع است که خود نیز دارای 3 ردیف قسمت می شود. قلعه شاداب از قرن 9 -11 هجری قابل بهره گیری بوده است.

  • خور آذین یا خورسیریک

خور سیریک یا همان تالاب آذینی واقع در هرمزگان جنوب شرقی تنگه هرمز می باشد، محل قرارگیری آن در فاصله 35 کیلومتری سیریک است. این تالاب در 23 ژوئن سال 1975 با طول 40 کیلومتری و مساحتی برابر با پانزده هزار هکتار در فهرست رامسر جای گرفت.

  • بازار بزرگ میشی

در 5 کیلومتری جنوب شهرستان سیریک، میان جهت اصلی سیریک - جاسک این بازار جای گرفته است؛ این بازار شامل 180 باب مغازه، کارخانه یخ، مجموعه خدماتی - رفاهی و غیره می باشد که از جاذبه های گردشگری این بندر محسوب شده و هر ساله میزبان تعداد زیادی از جهانگرد ها، بازدیدکننده است.

  • ساخل های سیریک - گروگ

ساحل های چشم نواز ماسه ای و شنی در بین جهت شهرستان سیریک و روستای گروگ قرار گرفته است، که این قرارگیری همراه بندرگاه سیریک جاذبه و دیدنی های این شهر محسوب می شوند.

  • ساحل بندر کوهستک

در بخش بمانی شهر سیریک، ساحل شنی بندر کوهستک با چشم انداز ای چشم نواز وجود دارد که موج شکن های تجاری و شکاری جهت قایق ها و لنج ها موجود در آن مکانی جهانگردی مهیا نموده است.

ساحل های ماسه و شنی آبادی های گهردو و کرپان در دو قطب جنوب و شمال این بندر واقع شده اسـت.

  • رودخانه ها و سدها

در آبادی های سرارو، بگو، کنارجو، کرپان سدهای نسبتا خاکی وسیعی قرار گرفته است که جلگه ها و رودخانه های فصلی؛ بعلاوه خاک غنی موجب ارتقا در سطح زراعت در این شهر به خصوص نواحی سرزه، گرائیگ، کرپان، بابیر، مهمانی و کنارجو شده است.

درخت حرا، یک نوع درخت است که از آب شور دریا زندگی نموده و زمان مد دریا تا گردنه داخل آن (آب دریا) می رود، این درخت با استفاده از ویژگی پاک کنندگی پوسته ای که دارد آب دریا را گرفته و نمک موجود در آن را پس از جداسازی خارج می کند. در مجاورت آبادی گناری این جنگل ها کشیده شده اند.

  • آثار هنری و صنایع دستی

هنر و فرهنگ در هر مرز و بوم و خطه ای با هر زبان و دین و آیینی خاص و شاخص است که البته بیان کننده و نماد و مشخصه هر قوم محسوب می شود. این موضوع برای جنوب کشور عزیزمان ایران نیز با تاکید بسیاری صدق دارد؛ به کارگیری هنر در شهرستان سیریک برای ساخت صنایع دستی مطرح این ناحیه از جمله سوزن دوزی، زری بافی، گرگور بافی، سبد بافی، برقع روزی و …. نمونه ای از این گفته است.پ

در این مطلب گردشگری 10 تا از دیدنی های سیریک شهری بندری واقع در استان جنوبی هرمزگان را معرفی نمودیم، مگر نه اینکه هدف از سفرهای کوتاه و بلند کردن اوقات فراغت، کسب شادی و آرامش روحی و فکری، و در نهایت شناخت و آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم مختلف هر منطقه است. لحظه عکاسی امیدوار است توانسته باشد توجه شما عزیزان را به خود جلب نموده باشد.

منبع: دیجیاتور

به "دیدنی های سیریک و جاذبه هایی که در سفر به این منطقه نباید از دست بدهید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های سیریک و جاذبه هایی که در سفر به این منطقه نباید از دست بدهید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید