کدام مهمتر است، امنیت غذایی یا امنیت تغذیه؟
به گزارش لحظه عکاسی، خبرنگاران/خراسان رضوی محققان دریافتند که زمان تغییر جهت از امنیت غذایی به امنیت تغذیه برای افزایش سلامتی و تندرستی فرا رسیده است.

به نقل از مدیکال اکسپرس، تغذیه برای زندگی و کرامت انسانی لازم است. روزانه شاهد گرسنگی هستیم، اما این گرسنگی تنها برای دریافت کالری نیست، بلکه برای تغذیه وعده های غذایی مغذی است. خوزه آندرس، بنیان گذار آشپزخانه دنیای دنیا بیان کرد: با تمرکز جدید بر امنیت تغذیه، به جای اینکه افراد را با غذا سیرکنیم، اما از نظر تغذیه با مواد غذایی مغذی گرسنه نگه داریم، از راهکاری برای تغذیه آنان استفاده می کنیم.
نتایج آنالیز های جدید نشان می دهد که چالش های امروز بهداشت و عدالت، ایالات متحده را به تغییر جهت از ناامنی غذایی به ناامنی تغذیه سوق می دهد تا تمرکز مناسب و سیاست های دسترسی، نه تنها برای غذا بلکه غذای سالم و مغذی مناسب را فراهم کند.
در دهه 1960 و پس از جنگ دنیای دوم، توجه ملی به گرسنگی برای رسیدگی به مسائل عمده سوء تغذیه ضروری بود. در دهه 1990، ملت از گرسنگی به سمت ناامنی غذایی سوق پیدا کرد تا چالش های دسترسی به غذا و مقرون به صرفه بودن را بهتر درک کند.
این آنالیز از داریوش مظفریان، دانشمند ایرانی و رئیس دانشکده علوم غذایی و سیاست فریدمن دانشگاه تافتس در بوستون ایالت ماساچوست و شیلا فلیشهاکر از مرکز حقوقی دانشگاه جورج تاون و خوزه آندرس در مجله JAMA به صورت آنلاین منتشرشده است.
محققان اظهار کردند: مفهوم امنیت غذایی بر دسترسی و مواد غذایی مقرون به صرفه، مغذی و مطابق با ترجیحات شخصی متمرکز است. در واقع، بخش مقوی بیشتر در سیاست ها و راهکارها در نظر گرفته نمی گردد و یا از بین رفته و تاکید بر مقدار و نه کیفیت است.
آنان امنیت تغذیه را دستیابی مداوم به مواد غذایی و نوشیدنی هایی تعریف می نمایند که نه تنها احتیاج افراد را رفع می نماید، بلکه از بیماری ها پیشگیری و در صورت لزوم درمان خواهد نمود. امنیت تغذیه دیدگاه جامع تری را فراهم می نماید و تشخیص می دهد غذاها باید همه افراد را تغذیه نمایند.
امنیت تغذیه شامل تمام اهداف امنیت غذایی است اما بیشتر بر احتیاج به غذاهای مفید و سالم برای همه افراد تاکید دارد. بیماری همه گیر کووید- 19 نشان داده است، آمریکایی هایی که گرسنه هستند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مرتبط با رژیم غذایی از جمله چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و بسیاری از سرطان ها هستند.
داریوش مظفریان گفت: تمرکز جدید بر امنیت تغذیه ای برای همه آمریکایی ها به شکل دادن و تسریع راهکار های واقعی تاکید دارد که نه تنها غذا، بلکه رفاه را برای همه فراهم می نماید.
محققان افزودند: رویکرد فعلی کافی نیست و گروه های اقلیت حاشیه نشین و همچنین افرادی که در روستاها و مناطق کم درآمد زندگی می نمایند، به احتمال زیاد در کیفیت تغذیه، ناامنی غذایی و بیماری های مرتبط با رژیم غذایی نابرابر هستند.
منبع: خبرگزاری ایسنا