اگر 5 روز پشت سرهم فست فود بخورید، چه می گردد؟
به گزارش لحظه عکاسی، مطمئناً هر چند وقت یک بار در آخر هفته یا یک مهمانی، کمی زیاده روی نموده و چند نوع غذای چرب را همزمان مصرف می کنید. چنین زمان هایی برای تمام افراد وجود دارد و مشکل ساز نیست. با این حال اگر هر روز فست فود بخورید، چه می گردد؟ طبق یک تحقیق نو از Virginia Tech، مصرف تنها 5 روز فست فود می تواند نحوه پردازش مواد مغذی به وسیله ماهیچه های بدن را تغییر دهد.

محققان به 12 مرد در سنین کالج، رژیم های غذایی پرچرب مانند ساندویچ های سوسیس و کالباس، پنیر و غذاهای سرشار از کره دادند. محققان ابتدا عکس العمل سوخت وسازی بدن در ماهیچه های اسکلتی این افراد را ارزیابی کردند. در ابتدا این افراد چیزی نخورده بودند. سپس بعد از 5 روز مصرف فست فود، مجدداً این عکس العمل را مورد ارزیابی قرار دادند.
مقدار کالری کلی که این افراد مصرف می کردند، تغییری نداشت و افزایش وزن پیدا نکردند. با این حال، تنها پس از گذشت 5 روز با غذاهای پرچرب، توانایی ماهیچه ها برای اکسید کردن گلوکز، مختل شده بود.
زمانی که غذا می خورید، سطح گلوکز بدن افزایش می یابد. ماهیچه یک مکان تصفیه برای گلوکز محسوب می گردد و آن را به منظور دستیابی به انرژی یا ذخیره، می شکند. از آنجا که 30 درصد وزن بدن را ماهیچه ها تشکیل می دهند و ماهیچه ها نقش مهمی در سوخت وساز گلوکز دارند، تغییر سوخت وساز عادی ممکن است در آینده باعث بیماری هایی مانند دیابت گردد.
طبق گفته یکی از محققان، نتایج این تحقیق با نتایج تحقیقات قبلی سازگار است. با این حال، این تحقیق، اولین تحقیقی است که نشان می دهد تغییرات بدن در چنین مدت زمان کوتاهی اتفاق می افتد.
یک رژیم غذایی حاوی سبزی های متنوع معمولاً 30 درصد چربی دارد. شرکت نمایندگان در این تحقیق حدود 55 درصد چربی به همراه 25 درصد چربی اشباع شده مصرف کردند. با این حال، یک فرد عادی باید توجه داشته باشد که بدن به سرعت به تصمیمات غذایی بد عکس العمل نشان می دهد.
وی می گوید: من فکر می کنم همه می دانند که افزایش وزن به علت مصرف کالری بیش از میزان ای است که می سوزانیم. با این حال، این تحقیق نشان می دهد مصرف مواد غذایی بر نحوه عکس العمل بدن به مواد مغذی تأثیر می گذارد. به همین علت بهتر است رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و از 25 الی 30 درصد چربی در رژیم غذایی تان بهره ببرید.
چرا این تغییر تنها پس از چند روز در بدن می افتد؟ محققان مطمئن نیستند و قصد دارند در آینده این موضوع را آنالیز نمایند. این محقق می گوید: ما می خواهیم بدانیم کدام مکانیسم ها در این فرایند تأثیر دارند و این فرایند تا چه مدتی ادامه دارد؟
منبع: فوت و فن