سه ماده غذایی که دشمن همه سرطان ها هستند

به گزارش لحظه عکاسی، بهداشت نیوز نوشت: بادمجان، گوجه فرنگی و سیب زمینی مواد غذایی مغذی هستند که فواید مشابهی بر سلامت عمومی بدن می گذارند و می توانند به مقابله با سرطان یاری نمایند. این سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها بوده و علاوه بر تقویت ایمنی بدن در محافظت از سلول ها نیز در برابر تاثیر منفی رادیکال های آزاد نقش دارند.

سه ماده غذایی که دشمن همه سرطان ها هستند

در ادامه همین مطلب به شرح فواید این مواد غذایی به خصوص در برابر انواع سرطان ها خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:

گوجه فرنگی؛ محافظ در برابر سرطان پروستات و پانکراس

گوجه فرنگی یکی از مغذی ترین سبزیجاتی است که محققان توصیه می نمایند مصرف منظم آن می تواند تاثیر محافظی در برابر برخی انواع سرطان ها داشته باشد. گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که آنتی اکسیدان قوی محسوب می گردد و خطر برخی سرطان ها مانند پروستات و پانکراس را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد لیکوپن در کاهش آسیب های ناشی از تغییر ژنتیکی و تشکیل تومور ها نقش داشته باشد. به علاوه، گوجه فرنگی منبع غنی ویتامین C و دیگر ریزمغذی ها مانند آهن، منیزیوم و پتاسیم است که در پیشگیری از آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد که منجر به بروز سرطان می گردد، موثر است. ضمناً، گوجه فرنگی سرشار از فیبرهاست که در عملکرد مطلوب سیستم گوارشی نقش دارد و خطر بیماری های مختلف از جمله سرطان را کاهش می دهد. براساس برخی مطالعات، مصرف گوجه فرنگی پخته نسبت به خام آن برای بهره مندی از این خواص ارجحیت دارد که می توان به این شکل در انواع غذا ها این سبزی را گنجاند.

سیب زمینی؛ محافظ در برابر سرطان کولون

مطالعات بسیاری در خصوص تاثیر سیب زمینی در کاهش خطر برخی سرطان ها صورت گرفته است. در یکی از این مطالعات، محققان عادت های غذایی بیش از 130 هزار نفر را در آمریکا آنالیز کردند و دریافتند افرادی که چهار مرتبه یا بیشتر در هفته سیب زمینی می خورند با خطر کمتر ابتلا به سرطان کولون نسبت به کسانی که چنین عادت غذایی را ندارند، روبرو هستند. علاوه بر سرطان کولون، تاثیرات سیب زمینی در مقابله با انواع دیگر سرطان نیز آنالیز شده است. براساس یکی از این مطالعات که در چین انجام شد، مصرف سیب زمینی با کاهش خطر سرطان معده نیز ارتباط دارد. البته این ارتباط بیشتر در خصوص کسانی دیده می گردد که سیب زمینی را به شکل کبابی یا آب پز مصرف می نمایند. البته مزیت سیب زمینی در مقابله با سرطان به میزان بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و کاروتنوئید ها مربوط می گردد. فیبر های فراوان سیب زمینی نیز در کاهش خطر سرطان کولون موثر هستند. سیب زمینی منبع غنی از پتاسیم محسوب می گردد که ماده مهمی در حفظ تعادل مایعات سلول هاست و در کاهش التهابات بدن نقش دارد. التهابات روندی در بدن است که زمینه بروز برخی سرطان ها را افزایش می دهد. بعلاوه، مطالعات نشان می دهد سیب زمینی حاوی ترکیباتی به نام کوکوآمین است که خواص ضدسرطانی آن در تحقیقات آزمایشگاهی ثابت شده، البته در خصوص انسان احتیاج به آنالیز بیشتر خواهد بود.

بادمجان؛ محافظ در برابر سرطان های زنان

پژوهش های مختلف علمی خواص متعدد بادمجان به خصوص در پیشگیری و درمان سرطان تاکید دارد. مطالعه ای که در سال 2020 انجام شد حاکی از آن است که مصرف منظم بادمجان می تواند در پیشگیری از سرطان تخمدان موثر باشد. چنانچه خانم هایی که به طور منظم بادمجان مصرف نموده اند با کاهش قابل توجه این بیماری روبرو بوده اند.

در مطالعه دیگری نیز تاثیر عصاره بادمجان بر سلول های سرطان تایید شده و محققان دریافته اند که این عصاره در کاهش سطح پروتئین التهابی زمینه ساز تشکیل و پیشرفت تومور ها نقش دارد و می تواند به کم شدن خطر سرطان سینه یاری کند. بعلاوه، مطالعات حاکی از آن است که مصرف بادمجان به محافظت در برابر سرطان های معده و مری یاری می نماید. به نظر می رسد پلی فنول ها که ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان در بادمجان هستند با کاهش التهابات در بدن می توانند از رشد و پیشرفت این نوع از سرطان ها جلوگیری نمایند.

منبع: فرارو

به "سه ماده غذایی که دشمن همه سرطان ها هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه ماده غذایی که دشمن همه سرطان ها هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید