طرز تهیه پتله پلو: غذای سنتی استان همدان

به گزارش لحظه عکاسی، پتله پلو از غذاهای مشهور و بسیار خوشمزه ملایر است. پتله همان گندم آسیاب شده است که با مواد دیگری ترکیب می گردد و در نهایت یک غذای بی نظیر و با ارزش غذایی بالا را در اختیارتان می گذارد. البته در شهرهای دیگر ایران از جمله قم و استان مرکزی هم این غذا به روش های دیگر پخته می گردد.

طرز تهیه پتله پلو: غذای سنتی استان همدان

این پلوی مخلوط به علت داشتن مواد مغذی خاص مانند گردو و گندم، به عنوان یک وعده غذایی مقوی و انرژی بخش برای بدن محسوب می گردد. وجود پروتئین گیاهی در این غذا و ترکیبات گیاهی دیگر بدون وجود محصولات گوشتی، این غذای محلی را به یک گزینه عالی برای پیشنهاد غذای رژیم وگان و رژیم گیاهخواری تبدیل نموده است. بنابراین، اگر وگان یا گیاهخوار باشید، می توانند با خیال راحت این غذای محلی ملایر را تهیه نمایند.

در ادامه، با روش تهیه پته پلوی خوشمزه استان همدان همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه پتله پلو

  • برنج سه پیمانه
  • گندم (آسیاب شده) یک و نیم پیمانه
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • کشمش یک دوم پیمانه
  • گردو (خردشده) یک دوم پیمانه
  • کره پاستوریزه دویچه مارکن کاله خرید آنلاین 50 گرم
  • پیاز داغ به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه پتله پلو

مرحله اول

در اولین قدم، پتله یا همان گندم آسیاب شده را برای دو ساعت در آب بخیسانید. هم زمان، برنج را همراه نمک در آب خیس کنید و اجازه دهید تا زمان آبکشی در همان حالت بماند.

مرحله دوم

پیاز را به شکل نگینی خرد کنید. ماهیتابه را همراه با میزان کمی روغن روی گاز بگذارید و تا زمان داغ شدن روغن منتظر بمانید. زردچوبه را قبل از اضافه کردن پیازها به تابه اضافه کنید تا کمی روی شعله داغ گردد. به این ترتیب، مواد مفید زردچوبه آزاد خواهد شد. پیازها را داخل تابه بریزید و صبر کنید تا رنگ پیازها طلایی یا در اصطلاح کمی سبک شوند.

مرحله سوم

سپس، آب پتله را خالی نموده و آن را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. دو لیوان آب را به ترکیب پتله و پیازها اضافه کنید. 40 تا 50 دقیقه زمان برای پختن پتله ها احتیاج است. شعله گاز را کم کنید تا آب مواد به طور کامل تمام شده و گندم ها نرم شوند. این نرم شدن باید به شکلی باشد که پتله زیر دندان به راحتی جویده گردد.

مرحله چهارم

برنج را درون قابلمه پر از آب در حال جوش بریزید. میزانی زردچوبه به آن اضافه کنید تا برنج شما زردرنگ گردد. پس از آن که برنج قد کشید و نرم شد، آن را آبکش کنید.

مرحله پنجم

برای داشتن ته دیگ، کف قابلمه میزانی روغن بریزید و پس از داغ شدن، سیب زمینی حلقه شده یا تکه های نان لواش را بچینید. سپس، کمی نمک روی آن بپاشید. یک لایه از برنج را درون قابلمه بریزید و روی آن میزانی از مواد پتله را اضافه کنید. این فرایند مرحله به مرحله و لایه ای برنج و پتله را تا جایی انجام دهید که برنج و مایع پتله شما تمام گردد.

مرحله ششم

دمکنی را روی قابلمه بگذارید تا برنج دم بکشد. تا بخار کردن کامل و دم کشیدن صبر کنید، حدود 30 دقیقه زمان ضروری است. پس از دم کشیدن پتله پلو، کره را در یک قابلمه کوچک جداگانه داغ نموده و میزانی زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

برنج را درون دیس بکشید و ترکیب کره و زعفران را به عنوان تزیین و عطر و بو بخشیدن، روی برنج بریزید. برای تزیین این غذا، گردو خردشده و کشمش را در یک تابه به صورت جداگانه تفت دهید و پس از آماده شدن، آن را روی برنج بریزید.

نکات کلیدی و فوت وفن های پخت پتله پلو

  • حتما پتله ها را ادو ساعت قبل از آغاز مراحل پخت در آب خیس کنید. این کار به پخت بهتر آنها یاری می نماید.
  • بهتر است برای تهیه ته دیگ نان، از نان لواش بهره ببرید تا به خوبی سرخ گردد و خوردن آن آسان باشد.
  • می توانید حبوباتی مانند لوبیاچشم بلبلی یا ماش را هم به ترکیبات پتله پلو اضافه کنید.
  • اگر گندم ها، با دو لیوان آبی که در ابتدا به آن اضافه کردید، به خوبی پخته نشدند، کمی آب به آن اضافه کنید و تا زمان پخت کامل گندم و نرم شدن آن صبر کنید.
  • بعضی افراد به جای ترکیب کشمش و گردو، از گوشت خورشتی یا چرخ نموده استفاده می نمایند. این بستگی به ذائقه خودتان دارد.
  • می توانید برنج پتله پلو را به صورت برنج کته هم درست کنید. برای این کار باید برنج و مایع پتله را پیش از آبکشی کردن با هم مخلوط کنید.
  • این غذا در شهر قم با رشته پلویی هم پخته می گردد. یعنی در روش قمی، پتله را همراه با رشته پلو و برنج دم می نمایند.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه پتله پلو: غذای سنتی استان همدان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پتله پلو: غذای سنتی استان همدان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید