طرز تهیه کوفته در فر به روش ترکی به روش ساده و مجلسی
به گزارش لحظه عکاسی، کوفته یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیاست و انواع کوفته با دستورهای پخت متفاوت تهیه می شوند. هر چند بسیاری مواقع، کوفته در قابلمه یا تابه پخته می گردد، اما تهیه کوفته در فر هم خیلی آسان است. برای این کار، کافی است مایه کوفته را با گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، جعفری خرد شده، تخم مرغ، پودر سوخاری و ادویه های معطر و … درست نموده و آنها را سرخ کنید. سپس سس کوفته را با پیاز، رب گوجه، ادویه ها و مقداری آب، جداگانه آماده کنید. در آخر، کوفته ها را به همراه سس کوفته در فر بپزید و سرو کنید. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران طرز تهیه کوفته در فر و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه کوفته در فر برای 4 نفر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 600 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
پودر سوخاری | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
زده تخم مرغ | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 1 دسته |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
آب | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر پاپریکا، فلفل سیاه و نمک | به میزان کافی |
زردچوبه و روغن | به میزان کافی |
پنیر پارمزان رنده شده و جعفری خرد شده | برای تزیین کوفته |
برنج یا نان | برای سرو در کنار کوفته |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوفته در فر: 35 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته ازمیری در فر
یکی از روش های محبوب برای تهیه کوفته با گوشت چرخ نموده، پخت آن در فر است. البته انواع کوفته را می توانید در فر درست کنید، کافی است طرز تهیه کوفته در فر را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد کوفته را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه کوفته ترکی در فر، یکی از پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید. آب پیاز را بگیرید و تفاله آن را در یک کاسه بریزید. سیرها را هم پوست بگیرید و رنده کنید. جعفری تازه را بشویید و در آبکش بگذارید. وقتی آب خود را از دست داد، آن را روی تخته آشپزی، به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. یک تخم مرغ را هم بشکنید و زرده و سفیده آن را جدا کنید.
در صورت تمایل می توانید تخم مرغ را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: مایه کوفته را با هم مخلوط کنید
در کاسه ای که تفاله پیاز را ریخته اید، سیرهای رنده شده، گوشت چرخ نموده، سبزی معطر خرد شده، زرده تخم مرغ، پودر سوخاری، پودر پاپریکا، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را بریزید. همه مواد را با دست ورز دهید تا کاملا یکدست شوند. سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
برای خرید گوشت چرخ نموده، سبزی معطر خشک، پودر سوخاری و انواع ادویه معطر غذا به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.
مرحله سوم: بقیه مواد را آماده کنید
در این فاصله، سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای خرد کنید. فلفل دلمه ای ها را هم بشویید و دانه ها و ساقه آن را دور بریزید. فلفل دلمه ای ها را به صورت حلقه ای خرد کنید. یک پیاز دیگر را هم پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور ترکیه ای
مرحله چهارم: سس کوفته را درست کنید
در این مرحله از طرز تهیه کوفته ازمیری، در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد. بعد فلفل دلمه ای و سیب زمینی ها را در تابه بریزید و 1 لیوان آب به آن اضافه کنید. حدود 15 دقیقه سس را بپزید تا سیب زمینی و فلفل دلمه ای ها نرم شوند.
رب گوجه فرنگی را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: کوفته ها را آماده کنید
در زمان آماده شدن سس کوفته با رب گوجه فرنگی، مایه کوفته را از یخچال بیرون بیاورید و به میزان یک نارنگی از مایه کوفته بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. همه کوفته ها را به همین شکل آماده کنید. سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. در ادامه کوفته ها را در تابه سرخ کنید. همه کوفته ها که کمی طلایی شدند، شعله را خاموش کنید.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله ششم: سس و کوفته ها را در ظرف مخصوص فر بریزید
فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به مدت 10 دقیقه گرم گردد. یک ظرف مناسب قرار دادن در فر را انتخاب کنید و سس کوفته و فلفل دلمه ای ها را در آن بریزید. کوفته ها را در سس و روی فلفل دلمه ای ها بگذارید. سیب زمینی ها را هم بین کوفته ها قرار دهید. سس باید نصف یا 1/3 ظرف را بگیرد. سپس روی ظرف را فویل آلومینیومی نازک بپیچید تا همه سطح ظرف را بپوشاند.
مرحله هفتم: کوفته در فر را بپزید
روی فویل را با چنگال، سوراخ هایی ایجاد کنید. سپس ظرف حاوی کوفته ها را در فر گرم شده بگذارید. به مدت 35 دقیقه صبر کنید تا کوفته ها کاملا مغز پخت شوند. سپس فویل را باز کنید و 3 دقیقه صبر کنید تا روی کوفته ها، طلایی گردد. بعد ظرف کوفته ها را بیرون بیاورید و کوفته ها را با نان یا برنج یا حتی می توانید روی ماکارونی و پاستا، سرو کنید. برای تزیین روی کوفته ها، می توانید پنیر پارمزان رنده شده و سبزی معطر خرد شده بریزید و نوش جان کنید.
برنج، ماکارونی و پنیر پارمزان را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته یزدی لپه
نکات تکمیلی طرز تهیه کوفته در فر
- به جای گوشت چرخ نموده می توانید از مرغ چرخ نموده در تهیه کوفته بهره ببرید. مرغ چرخ نموده را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
- سبزی معطر تازه، طعم و عطر بسیار جذابی به کوفته می دهد. اگر جعفری تازه ندارید، می توانید میزانی سبزی معطر خشک در مایه کوفته بریزید.
- در صورت دلخواه می توانید از برنج و لپه پخته شده هم در مایه کوفته بهره ببرید. در این صورت برنج و لپه را بپزید و آنها را پوره کنید. سپس به مایه کوفته اضافه نموده و بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید. لپه و برنج را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
- کوفته ها را می توانید به صورت شکم پر درست کنید. در این صورت در زمان فرم دادن به کوفته ها، وسط کوفته را زرشک، کشمش، گردو، آلو، پنیر یا مواد دلخواه خود بریزید و آنها را بپیچید. زرشک، کشمش و گردو و آلو را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
- استفاده از پودر سوخاری و زرده تخم مرغ، باعث انسجام بیشتر کوفته ها می گردد.
- می توانید پودر سوخاری را با آرد نخودچی جایگزین کنید.
- سس کوفته را می توانید با رب گوجه فرنگی، پوره گوجه فرنگی یا رب انار درست کنید. برای خرید رب انار می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
- برای طرز تهیه کوفته در مایکروفر، کوفته ها و سس آن را مانند روش بالا درست کنید. سپس ظرف را به جای فر، در مایکروفر با قدرت 100درصد بگذارید و به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا کوفته ها بپزند.
بیشتر بخوانید: دلایل وا رفتن کوفته و راه های جلوگیری از آن
فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته در فر
برای جلوگیری از وا رفتن کوفته در فر چه کنیم؟
- آب پیازی را که به مایه کوفته اضافه می کنید، بگیرید.
- آرد سوخاری و تخم مرغ، به مایه کوفته اضافه کنید.
- کوفته ها را حتما سرخ کنید و بعد در سس بگذارید.
- روی فویلی که با آن روی کوفته را می پوشانید، سوراخ هایی را ایجاد کنید.
- سس کوفته باید نصف یا 1/3 کوفته ها را بپوشاند.
پختن کوفته در فر چقدر طول می کشد؟
پخت کوفته در فر، بستگی به نوع کوفته دارد و بین 15 تا 1 ساعت ممکن است طول بکشد. اما کوفته ای را که روش تهیه آن در این مقاله، شرح داده شد، 35 تا 40 دقیقه زمان برای پخت احتیاج دارد.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
منبع: افق کوروش