غذاهای محلی استان کردستان ، طعم غذاهای محلی کردستان

به گزارش لحظه عکاسی، عوض کردن ذائقه یه میزان سخته خیلی از ماها هم عادت کردیم که همون غذاهای همیشگی خودمون رو بخوریم و سراغ غذاهای نو مخصوصا غذاهای محلی که نمیشناسیم نریم. غذاهای محلی ما ایرانی ها معمولا روش خاصی برای پختن دارن و شما باید از فردی که خوب اون غذا رو میپزه یا بلده یادش بگیرید. برای همین یه میزان در سفره های ما ایرانی ها توجه به غذاهای محلی کم شده. غذاهای محلی استان کردستان هم از اون دسته غذاهای محلی کشورمون هستن که با توجه به اقلیم و شرایط کوهستانی کردستان طبخ میشن و کمی دقت بهشون کاملا متوجه فرهنگ این خطه میشیم. غذای محلی کردستان رو شاید خیلی معدود بر سر سفره مردمان دیگر استان ها ببینیم اما تنوعی عالی دارن و شک نکنین که ارزش امتحان کردن رو دارن. برای آشنایی بیشتر با غذاهای محلی استان کردستان با ما باشید.

غذاهای محلی استان کردستان ، طعم غذاهای محلی کردستان

برونشین

برونشین غذای محلی کردستان هستش که از ترکیب لپه، روغن، پیاز، بلغور و ادویه تهیه میشه. مردم کردستان این غذای محلی رو با طعمی ترش سرو میکنن که در این صورت از سرکه و زردآلو در تهیه این غذا استفاده میکنن.

آش سه نگه سیر

آش مخصوص سه نگه سیرغذای محلی کردستان هست که با گوشت مرغ یا بوقلمون، برنج، عدس، کشک، زردچوبه، فلفل، پیاز داغ و نعناع تهیه میشه. برای سرو این آش خوشمزه میتونید بعد از پختن گوشت، استخوانش رو جدا کنین و گوشت رو تکه تکه کنید و توی آش بریزین.

که لانه

این غذای محلی کردستان در فصل بهار پخته میشه و اغلب به صورت خونگی طبخ میشه. که لانه رو در مهمانی ها با یاری وسیله ای به نام ساج تهیه میکنن. برای تهیه این غذای محلی خوشمزه به پیازچه، آرد، نمک، روغن حیوانی و آب احتیاج داریم. هرچند که طبخ این غذا بر روی ساج باعث می شه طعم اصلی خودش رو حفظ کنه، اما برای تهیه که لانه از فر هم میشه استفاده کرد. مردمان کردستان معمولاً این غذا رو با دوغ میل میکنن.

خورش ریواس

اگه هوادار طعم ترش برای غذا هستین باید خورش ریواس که غذای محلی کردستان هستش رو حتما امتحان کنین. با توجه به کوهستانی بودن کردستان گیاه ریواس زیاد در این منطقه رشد میکنه برای همین این خورش از غذاهای این مردمان غیور به حساب میاد. برای تهیه این غذای محلی کردستان به ریواس (پوست کنده شده)، گوشت گوسفندی، پیاز، میزان کمی نعناع و جعفری و نمک و فلفل احتیاج دارین. خوردن ریواس به علت وجود ویتامین A برای تقویت بینایی چشم خیلی مفیده. از ریواس برای برطرف بی خوابی، سستی و بی حالی بدن هم استفاده می شه.

خورش تره کردی

به لطف تنوع اقلیم در جای جای سرزمینمون غذاهای مختلفی در هر استان پخته میشه و سفره های مردمان ایرانی پر از خورش های متنوع هستش. خورش تره کردی یکی از انواع این خورش هاس. برای بیشتر افرادی که این سبزی رو می شناسن و اغلب اون رو در آش و سبزی خوردن شنیدن این ترکیب ناملموس هستش. این خورش بسیار لذیذ رو فقط بر سر سفره نمودها میتونین پیدا کنین چون در هیچ رستورانی سرو نمیشه. گوشت چرخ نموده، تره خورد شده، پیاز، رب گوجه فرنگی، زرشک، روغن مایع و ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و پودر لیمو) مواد تشکیل دهنده خورش تره کردی هستن.

شلکینه

شکلینه، غذای محلی استان کردستان هستش که مخصوص مهمونی های دسته جمعیه و اغلب در فصل بهار تهیه میشه. طبخ این غذا معمولاً بر روی وسیله ای به نام ساج(ساج وسیله یبرای پختن نان هستش) صورت می گیره. مواد اولیه لازم برای تهیه این غذای خوشمزه آرد، شیر، تخم مرغ، بیکینگ پودر و نمکِ. از ترکیب این مواد، مایه ای شبیه خمیر نانوایی حاصل می شه که 1 تا 2 ساعت زمان احتیاج داره تا به اصطلاح وربیاد . شلکینه رو بر طبق سنت مرسوم با کره حیوانی چرب نموده و می خورن. اگه مایل باشید میتونین برای خوردن این غذا از شکر هم استفاده کنین که کاملا به ذائقه تون مربوط میشه.

آش عدس بلغور

آش در برنامه غذایی افرای که خیلی این غذا رو دوست دارن به عنوان غذای اصلی محسوب میشه. آش عدس بلغور، یکی از آش های پرهوادار استان کردستان و مردم سنندج به حساب میاد. در تهیه این آش از عدس، بلغور گندم، سیب زمینی و ادویه استفاده می کنن. بر روی آش آماده نعنا داغ می ریزن و با لیموترش تازه سرو می کنن.

قایرمه

یکی دیگه از غذاهای محلی استان کردستان قایرمه اس . قایرمه رو با کنگر تهیه می کنن اما چون کنگر گیاهی فصلیه و بعد از فروردین خیلی کم و سخت میشه پیداش کرد، در فصل های دیگه سال از کرفس برای تهیه اس استفاده میکنن.کنگر ضدعفونی کننده، اشتهاآور، و هضم کننده غذاس و ضمناً، مصرف اون باعث تقویت دستگاه گوارش می شه. برای تهیه قایرمه علاوه بر کنگر یا کرفس به آرد، زیره، تخم مرغ، آب یا شیر، زعفران دم نموده، بیکینگ پودر،کره، نمک، فلفل سیاه و روغن سرخ کردنی احتیاجه. این غذا را معمولاً با کته و ماست چکیده سرو می کنن.

آش پرپوله

این آش مخصوص فصل های سرده. عدس، پیاز، رشته آش، مرزه، نمک و فلفل قرمز مواد تشکیل دهنده این آش محلی هستن. طبق معمول همه آش ها خاطرتون باشه که در آخر رشته رو اضافه کنین که خیلی نرم نشه.

آش دانه کولانه

آش دانه کولانه، یکی از آش ها مناسبتی استان کردستانِ که هنگام اولین رویش دندان بچه ها پخت و بین افراد فامیل پخش میشه. برای تهیه این آش به گندم، عدس، لوبیا، نخود، مرزه خشک، پیاز، قلم گوسفندی و ادویه(فلفل قرمز، نمک و زردچوبه) احتیاجِ. به جای قلم گوسفندی می تونین وقتی غذا پخته شد از کوفته قلقلی های کوچک در آش استفاده کنین.

منبع: همگردی

به "غذاهای محلی استان کردستان ، طعم غذاهای محلی کردستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی استان کردستان ، طعم غذاهای محلی کردستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید