طرز تهیه کوکو کدو حلوایی و نکاتی برای طبخ بهتر آن
به گزارش لحظه عکاسی، کوکو کدو حلوایی یا کوکو کدو تنبل علاوه بر طعم خوبی که دارد، از خواص بی شمار کدو حلوایی نیز بهره مند است؛ بنابراین اگر به این موضوع فکر می کنید که غذا های جدیدی را وارد برنامه غذایی خود کنید و از طعم های جدید لذت ببرید، این کوکو می تواند گزینه خوبی باشد.

لحظه عکاسی | سرویس آشپزی - کدو حلوایی که به آن کدو تنبل نیز می گویند، خواص بسیاری برای حفظ سلامتی دارد، اما عده کثیری از ما این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود جای نمی دهیم. اگر طعم این کدو را دوست ندارید، می توانید آن را در غذا، دسر و غیره بهره ببرید و طعم آن را مناسب ذائقه خود تغییر دهید. کوکو کدو حلوایی یکی از غذا هایی است که با این ماده غذایی مفید تهیه می گردد، اما طعم بهتری به آن می دهد.
مواد اولیه برای تهیه کوکو کدو حلوایی
به منظور تهیه این کوکو برای چهار الی شش نفر، به یک ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
کدو حلوایی | یک و نیم کیلوگرم |
پیاز | 3 عدد |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
زعفران ساییده شده | یک قاشق مرباخوری |
آرد سفید | یک قاشق سوپخوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
روغن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
نکته: در صورت تمایل می توانید مقدار شکر را کمی افزایش یا کاهش دهید.
طرز تهیه کوکو کدو حلوایی
- پیازها را رنده کنید و با مقداری روغن تفت دهید.
- سپس کدو حلوایی را پوست بگیرید و رنده بزنید. برای راحتی کار، پس از دریافت پوست کدو، آن را خرد کرده سپس رنده کنید.
- کدو حلوایی را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. زمانی که آب کدو تبخیر شد، زعفران، نمک و فلفل را اضافه نمایید و مخلوط را از روی حرارت بردارید.
تخم مرغ ها را ابتدا در ظرف دیگری بشکنید و کاملا بهم بزنید تا یک دست شوند.
- سپس آرد را با تخم مرغ مخلوط کنید.
- اکنون کدو و پیاز را در یک ماهیتابه نچسب بریزید و سطح آن را هموار سازید، سپس مخلوط تخم مرغ و آرد را به آن اضافه کنید.
- روی حرارت ملایم قرار داده و درب ماهیتابه را بگذارید تا آرام آرام کوکو بپزد.
- سپس درب ماهیتابه را بردارید و کمی صبر کنید تا اطراف کوکو سرخ گردد.
- اکنون کوکو کدو حلوایی را زیرورو کنید.
زمانی که طرف دیگر آن سرخ شد، کوکو آماده است و می توانید آن را سرو کنید.
دو نکته:
در صورتی که نمی توانید، تمام کوکو را به یکباره برگردانید، آن را به صورت مثلثی مانند کیک برش زده و سپس زیرورو کنید.
- در مراحل پخت کوکو از حرارت ملایم شعله اجاق گاز بهره ببرید.
طرز تهیه سس کوکوی کدو حلوایی
برای تهیه سس این کوکو به 15 دقیقه زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج است.
مواد لازم | |
ماست | نصف لیوان |
شوید خرد شده | 50 گرم |
لیموترش | یک قاشق غذاخوری |
پیازچه خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه :
- ابتدا ماست و شوید را با یکدیگر مخلوط کنید.
- سپس پیازچه خرده شده را نیز به آن اضافه کنید.
- سپس به تدریج لیموترش را به آن اضافه کنید و آن را بچشید. زمانی که ترشی سس به حد مورد نظرتان رسید، دیگر احتیاجی به افزودن لیموترش نیست.
- اکنون نمک و فلفل را نیز به سس اضافه نمایید. اگر ترجیح می دهد سس تند باشد از فلفل قرمز و در غیر اینصورت از فلفل سیاه بهره ببرید.
کدو تنبل برای تقویت بینایی بسیار مفید است، میزان قابل توجه ویتامین A؛ که در این ماده خوراکی وجود دارد، برای تقویت و محافظت از بینایی لازم است. کدو حلوایی تا حد قابل ملاحظه ای باعث فعال شدن سلول های مغز و تقویت حافظه می گردد. به علاوه این خوراکی جادویی میزان بسیاری آنتی اکسیدان داشته و به پیشگیری از سرطان یاری بسیاری می نماید. کدو حلوایی منبع سرشاری از آنتی اکسیدان به نام کاروتنوئید است. این آنتی اکسیدان علاوه بر خاصیت ضد سرطانی از پیری پوست نیز جلوگیری می نماید. جالب است بدانید این ماده غذایی پتاسیم فراوانی دارد، به طوری که پتاسیم موجود در کدوحلوایی از موز بیشتر است، بنابراین سعی کنید کدو تنبل را حتما در رژیم غذایی خود قرار دهید و از خواص بیشمار آن بهره مند شوید، برای این منظور احتیاجی نیست کدو حلوایی را به همان شکل اولیه بهره ببرید، می توانید غذا های خوشمزه ای از جمله خورش کدوحلوایی، بورانی، کوکو کدو حلوایی، دلمه و غیره را طبخ کرده و علاوه بر میل کردن غذایی لذیذ، از خواص بسیار این ماده غذایی نیز بهره ببرید. شایان ذکر است که کدو تنبل مقداری قند نیز دارد، بنابراین افراد مبتلا به بیماری دیابت پیش از مصرف آن باید با پزشک خود مشورت نمایند.
منبع: setare.com