غذاهای محلی استان گیلان (قسمت دوم)

به گزارش لحظه عکاسی، همانطور که در مقاله قبل عنوان کردیم، اقلیم خاص گیلان سبب تنوع و وفور محصولات غذایی تازه در این خطه شده است. ماهی یکی از ارکان اصلی سفره های گیلانی است که به دلیل فراوانی و تازه بودن آن هم محبوبیت و هم روش های پخت بسیار متنوعی دارد. با خبرنگاران همراه باشید تا با بخش دوم از غذاهای محلی استان گیلان و به ویژه برخی از روش های طبخ ماهی آشنا شویم.

غذاهای محلی استان گیلان (قسمت دوم)

ماهی شکم پر

برای تهیه این ماهی شکم پر ابتدا ماهی چند ساعت در آبلیمو، رب محلی ازگیل و رب گوجه خوابانیده و طعم دار می شود. سپس درون ماهی را با معجونی از گردوی آسیاب شده، سبزی های معطر، پیاز، ادویه، رب انار و ازگیل پر کرده و در فر کباب می کنند. ماهی شکم پر در مناطق مختلف استان با نام های مختلف از قبیل ماهی لونگی، ماهی فویج و یا ماهی فبیج شناخته می شود.

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر نیز مانند ماهی شکم پر رب ازگیل و آبغوره آغشته کرده و به مدت یک شب در یخچال گذاشته تا طعم دار شود.سپس درون مرغ را با گردوی آسیاب شده، رب ازگیل، پیاز و ادویه پر و در فر کباب می کنند.

شش انداز

خورش گیلانی دیگری از بادمجان که با ترکیب آشنای رب انار، پیاز و گردو طعم جدیدی به خود می گیرد. برای تهیه شش انداز، معجونی از گردو و رب انار با بادمجان سرخ شده مخلوط و طبخ می شود.

آلو مسما

ترکیب اصلی این خورش خوشمزه مرغ و انواعی از آلو (آلو سیاه، آلو بخارا و قیسی) همراه با پیاز و شکر، زعفران و کره است. پس از آب پز کردن کامل مرغ با نمک و ادویه، آلوهای تفت داده را به آن اضافه کرده و در نهایت پیاز سرخ شده و شکر به خورش اضافه می کنند، پس از چند دقیقه جوشیدن خورش آلو مسما آماده است.

کوکو اشپل

اشپل که به تخم ماهی گفته می شود در شمال کشور به دلیل فراوانی ماهی به راحتی یافت می شود؛ رایج ترین غذای تهیه شده با اشپل کوکوی آن است که به سادگی با ترکیب اشپل با تخم مرغ آماده می شود. با خوردن کوکوی اشپل طعم متفاوتی را تجربه خواهید کرد.

آش شله قلمکار

شله قلمکار از مشهورترین آش های ایرانی است که ترکیبی غنی داشته و از انواع حبوبات مانند نخود، لوبیا، عدس، برنج، گندم، پیاز، سبزیجات آش مانند تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و گوشت گوسفند و روغن در طبخ آن استفاده می شود.

کولی غورابیج

غذایی تهیه شده از ماهی کولی، که مغز گردو، سبزی های محلی، شکر و آبغوره به دلخواه از ترکیبات اصلی آن هستند. این ماهی به صورت خورش پخته شده و به همراه برنج سرو می شود.

ماهی دودی یا ماهی شور

از چاشنی های پر طرفدار گیلانی ماهی دودی یا شور است که به صورت آماده از بازار روز تهیه می شود. روش آماده کردن ماهی دودی به این شکل است که تکه کوچکی را از ماهی درون ظرفی سفالی روی برنجِ آماده دم قرار می دهند، این چاشنی همراه با انواعی از خورش ها سرو می شود. روش دیگری برای طبخ ماهی دودی یا شور وجود دارد، به این صورت که ماهی را از شب قبل خیس کرده و تا صبح چندین بار آب آن را عوض می کنند؛ سپس بدون اینکه ماهی با آب در تماس باشد آن را بخارپز می کنند تا استخوان های ماهی نیز نرم شود.

گل در چمن

این غذا خورشی از ترکیب باقلای سبز (در گیلان به نام باقلای مازندرانی معروف است)، تخم مرغ، شوید و زردچوبه، همچنین گوشت گوسفند به دلخواه است. پس از سرخ کردن باقلا به همراه شوید و زردچوبه، تخم مرغ روی آن شکسته و مخلوط می شود. تهیه شده در لحظه عکاسی

منبع: کجارو

به "غذاهای محلی استان گیلان (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی استان گیلان (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید