کدام سبزی ها را خام مصرف نکنیم؟

به گزارش لحظه عکاسی، در ادامه این مطلب به سبزی هایی اشاره خواهیم کرد که توصیه می گردد خام به مصرف برسند. این سبزی ها عبارتند از:

کدام سبزی ها را خام مصرف نکنیم؟

کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از سبزیجات مغذی است که حاوی اندازه فراوانی سولفورافان است. سولفورافان ترکیبی فیتوشیمیایی است که به پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، التهابات، افسردگی و دیگر مسائل جسمانی یاری می نماید. براساس مطالعه ای که در سال 2008 انجام شد، زمانی که کلم بروکلی خام مصرف می گردد سولفورافان جذب بهتری نسبت به حالت پخته دارد. مطالعه دیگری نیز نشان می دهد که طبخ کلم بروکلی ویتامین C آن را کاهش می دهد. البته در صورتی که تمایل به کلم بروکلی خام نیست بهتر آن است که بخارپز گردد تا ریزمغذی های موجود در حد بیشتری باقی بمانند.

پیاز

پیاز فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد که از جمله می توان به مقابله با سرطان اشاره نمود، زیرا حاوی اندازه زیادی کرستین است که نوعی فلاونوئید محسوب می گردد. مصرف پیاز خام اندازه بیشتری از خواص ضدسرطانی آن را حفظ می نماید و طی روند پخت ترکیبات فیتوشیمیایی که با سرطان مقابله می نمایند، کم می گردد. پیاز حاوی ترکیبات ضدپلاکت است که قابلیت پیشگیری از بیماری­های قلبی عروقی را دارد. آنالیز ها حاکی از آن است که حرارت تماشا پیاز در فر طی 30 دقیقه، تمام خواص مفید این سبزی برای قلب را از بین می برد.

سیر

سیر مانند پیاز حاوی ترکیبات ضدپلاکت است که نقش محافظ در برابر بیماری های قلبی عروقی دارد و در برابر حرارت آسیب پذیر هستند. مطالعه ای در این زمینه نشان می دهد که 6 دقیقه حرارت دادن سیر در فر با دمای 392 درجه فارنهایت به طور کامل خواص ضدپلاکتی حبه های سیر را از بین می برد. سیر خام مزیت دیگری نیز بر سلامت بدن دارد. زمانی که سیر خرد می گردد، آنزیم آلیناز در آن فعال می گردد و آلیین که ماده ای بدون رنگ و بو است را به آلیسین تبدیل می نماید. اما تحت تاثیر حرارت این آنزیم از بین می رود. جوشاندن سیر طی 20 دقیقه خواص ضدباکتری سیر را به طور کامل از بین می برد و حتی چند دقیقه حرارت در مایکروویو ترکیبات مفید سیر برای مقابله با سرطان را تخریب می نماید. رنده کردن یا له کردن حبه های سیر و 10 دقیقه کنار گذاشتن پیش از حرارت دادن تا حدی به حفظ خواص ضدسرطانی یاری می نماید، اما در این صورت نیز خواص سیر پخته 30 درصد کم می گردد.

فلفل دلمه ای قرمز

یکی از سبزیجاتی که سیستم ایمنی را تقویت می نماید فلفل دلمه ای قرمز است که منبع غنی از ویتامین C محسوب می گردد و حتی اندازه این ویتامین 3 برابر پرتقال است. حال آنکه گرما ویتامین C را از بین می برد. به علاوه، فلفل دلمه ای قرمز سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با آسیب های ناشی از عملکرد رادیکال های آزاد زمینه ساز بیماری هایی نظیر آلزایمر، سرطان و... مقابله می نماید. فلفل دلمه ای خام ارزش تغذیه ای بیشتری در این زمینه دارد و حرارت بخش زیادی از آنتی اکسیدان های موجود آن را از بین می برد.

منبع: سلامت

منبع: فرارو

به "کدام سبزی ها را خام مصرف نکنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام سبزی ها را خام مصرف نکنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید