این هندوانه ها را هرگز نخرید!
به گزارش لحظه عکاسی، هندوانه ای را بردارید که شکلی یکنواخت داشته باشد. هندوانه باید محکم و متقارن باشد. همه جای آن را آنالیز کنید؛ اگر نشانی از کبودی، بریدگی، تورفتگی یا هر نشانه غیرطبیعی می بینید آن را نخرید.

هندوانه یکی از خوشمزه ترین میوه ها مخصوصا در فصول گرم سال است. البته اگر بدون اطلاعات کافی بخواهید هندوانه خریداری کنید، بعد از بردنش به منزل فقط باید دعا کنید که وقتی آن را برش زدید خیار سفید تحویل نگیرید.
همه افرادی که حداقل یک بار هندوانه سفید یا بی مزه خریده اند می دانند چه ضد حال بزرگی است؛ بنابراین خوب به این نکات دقت کنید.
هندوانه ای را بردارید که شکلی یکنواخت داشته باشد. هندوانه باید محکم و متقارن باشد. همه جای آن را آنالیز کنید؛ اگر نشانی از کبودی، بریدگی، تورفتگی یا هر نشانه غیرطبیعی می بینید آن را نخرید. برآمدگی یا تورفتگی های سطح هندوانه بدان معناست که هنگام رشد همه جای آن به یک میزان و به طور منظم در معرض آبیاری یا نور خورشید قرار نگرفته است؛ بنابراین ممکن است بافت درون هندوانه یکنواخت نبوده و بعضی قسمت های آن خشک باشد.
هندوانه را بلند کنید و نگه دارید. هندوانه باید نسبت به میزان اش سنگین تر باشد، این نشان می دهد که آبدار است و به خوبی رسیده است. دو هندوانه را با میزان مساوی بردارید. هر کدام سنگین تر بود آن را انتخاب کنید. به طور کلی بهتر است هندوانه را نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک انتخاب کنید. با این حال، صرف نظر از میزان، تنها نکته مهم این است که هندوانه نسبت به میزان اش سنگین باشد
هر هندوانه معمولا یک لکه دایره ای بزرگ زردرنگ دارد. این درست همان بخشی از هندوانه است که با زمین تماس داشته است و بنابراین در زیر نور آفتاب رسیده است.
هرچه این لکه زرد تیره تر باشد، هندوانه بهتر است. فکر نکنید این چیزی است که فقط قدیمی ها به آن اعتقاد داشته اند، کاملا درست و علمی است. اگر این لکه سفید باشد یا اصلا وجود نداشته باشد، بدان معناست که هندوانه زود برداشت شده است و کاملا رسیده نیست.
رنگ پوسته بیرونی هندوانه را آنالیز کنید. درباره هندوانه سبز راه راه، هر چه رنگ سبز آن تیره تر باشد، رسیده تر است. این موضوع درباره هندوانه سفید همدان و بعضی هندوانه هایی که رنگ سبز روشن دارند صدق نمی نماید. علاوه براین، رنگ پوست هندوانه باید مات و کدر باشد. معمولا هندوانه های براق، کاملا رسیده نیستند و آن ها را زود چیده اند.
دنبال نشانه هایی از لکه های قهوه ای که به شکل شبکه ای تنیده شده در کنار هم و به شکل خطوط (نه خراشیدگی) هستند بگردید. این لکه نشان می دهد که زنبور ها بار ها روی گل هندوانه گرده افشانی نموده اند. هرچه گرده افشانی بیشتری صورت گرفته باشد، میوه شیرین تر است.
این ترفند کمی تخصص می خواهد، اما افرادی که تجربه دارند، آن را برترین روش می دانند. دستتان را مشت کنید و با بند انگشت به هندوانه ضربه بزنید.
به صدای آن گوش دهید. اگر هندوانه رسیده باشد صدای عمیق و زیر فراوری می نماید نه بم. صدای بم یعنی هندوانه هنوز نرسیده است و صدای بم توخالی یعنی هندوانه بیش از حد رسیده است و حالت پوک به خودش گرفته است.
پوست هندوانه رسیده باید محکم و ضخیم باشد. با فشار دادن هندوانه از طرفین (البته اگر به میزان کافی نیرو وارد کنید) نباید صدای تردی گوشت درونی آن را حس کنید. اگر این طور باشد هندوانه بیش از حد رسیده است.
اگر دُم هندوانه روی آن هست و از ته آن را نبریده اند، آن را آنالیز کنید. اگر این ساقه کوچک سبز و تر باشد یعنی هندوانه را زود برداشت نموده اند. اگر کاملا خشک است یعنی هندوانه رسیده است.
هندوانه هایی را که هنگام حمل آسیب دیده اند یا از اول خراب و پوسیده بوده اند نخرید. خوردن این هندوانه ها می تواند خطرناک باشد. اگر علائم زیر را در هندوانه مشاهده کردید آن را خریداری نکنید:
لکه ها و نقاط تیره رنگ: این لکه ها ممکن است نشانه وجود قارچ یا باکتری باشد.
گوشت خیس و لزج: اگر گوشت هندوانه از هم متلاشی شده است، بافت آن پیوسته و ترد نیست و رنگ آن کاملا یا در بعضی جا ها تیره است، ممکن است به علت رشد قارچ یا اشباع شدن هندوانه با آب باشد.
لکه هایی خوشه مانند: این اشکال شبیه نقطه هایی دایره ای هستند که محتمل است به علت ویروس ایجاد شده باشند.
نقاط سفید یا قهوه ای روشن: این ممکن است به صورت الگویی نامنظم از نقاط سفید تا قهوه ای روشن باشد که ممکن است به علت تغذیه حشرات باشد.
لکه روی پوسته داخلی: این یک بیماری باکتریایی است که به صورت بافت خشک قهوه ای یا برنزی در قشر داخلی هندوانه دیده می گردد.
بوی ترشیدگی: بوی ناخوشایند تند و ترش که نشان می دهد گوشت هندوانه در حال ترش شدن و پوسیدگی است.
هرگز از فروشنده درخواست نکنید که هندوانه را قاچ کند. ممکن است چاقو آلوده باشد و میوه هندوانه را آلوده کند. از آنجا که این میوه قابل شستشو نیست، اجازه این کار را ندهید. بعلاوه پس از خرید هندوانه حتما پوست آن را بشویید و بعد آن را قاچ کنید.
منبع: فرادید