طرز تهیه کباب بختیاری زغالی و تابه ای به صورت تصویری
به گزارش لحظه عکاسی، اگر هم جوجه کباب دوست دارید و هم کباب چنجه و بین این دو انتخاب گیر نموده اید، کباب بختیاری را برای شما ابداع نموده اند! چراکه کباب بختیاری به صورت یکی در میان از تکه های لذیذ و آبدار مرغ و گوشت گوسفندی تهیه می گردد. این کباب بسیار راحت و سریع در خانه قابل تهیه بوده و مواد اولیه کمی دارد.

طرز تهیه کباب بختیاری خوشمزه
مواد لازم برای تهیه 4 سیخ کباب بختیاری ذغالی | |
راسته گوسفندی | 250 گرم |
سینه مرغ | 250 گرم |
ماست | 1/2 پیمانه |
پیاز | 2 عدد متوسط |
زعفرون دم نموده | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
لیموی تازه | یک عدد (آب لیمو را استفاده می کنیم) |
روش تهیه کباب بختیاری در خانه
- در ابتدای کار احتیاج داریم تا پیاز را رنده درشت کنیم.
- پس از رنده کردن پیاز، آن را دو قسمت می کنیم و در دو ظرف مجزا می ریزیم.
- درون هر دو ظرف، ماست، نمک، آبلیمو، نمک، فلفل و زعفران را اضافه می کنیم.
- سپس تکه های سینه مرغ و راسته گوسفندی را به طور مجزا به این مواد اضافه می کنیم.
- در این مرحله گوشت ها را به خوبی با مواد ماساژ می دهیم و برای مدت 2 تا 3 ساعت درون یخچال استراحت می دهیم. (توجه داشته باشید که ضروری است روی ظرف را سلفون پیچیده و یا درب آن را حتما بگذاریم)
- بعد از استراحت کردن تکه های گوشت در یخچال، مواد به خوبی به خرد گوشت ها رفته اند و وقت سیخ زدن است.
- برای به سیخ کشیدن، باید یکی در میان از تکه های گوشت مرغ و گوشت گوسفندی بهره ببرید.
- در مرحله بعدی، سیخ های کباب را روی تخته کار بچینید و با بیفتک (وسیله ای برای کوبیدن گوشت) تکه های گوشت را کمی بکوبید تا مرز بین مرغ و گوشت کمتر به چشم بیاید. (توجه کنید که لازم ایت تکه های گوشت گوسفندی را بیشتر بکوبید تا وقتی با مرغ روی حرارت می رود بتواند همزمان پخته و نرم گردد؛ همچنین سعی کنید ابتدا و پایانی کباب را گوشت گوسفندی قرار دهید تا مرغ ها نسوزند)
- در آخر کباب ها را روی زغال با حرارت ملایم پخته و در پایان روی سیخ های کباب ، کره ذوب شده رومال می کنیم.
نوش جان . . .
طرز تهیه کباب بختیاری تابه ای
- برای تهیه کباب بختیاری تابه ای کافی است که سیخ های چوبی استفاده نموده و آن ها را یکساعت در آب قرار دهید و سپس مواد را به سیخ بکشید.
- در مرحله آخر تابه را کمی چرب نموده و سیخ ها را درون تابه بچینید.
- درب تابه را بگذارید تا کبا ها مغز پخت شوند.
- در آخر درب تابه را بردارید و سیخ ها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف به خوبی برشته گردد.
سخن آخر
در آخر ضروری است بگوییم که کباب بختیاری اصل در مناطق بختیاری نشین، بدون مرغ طبخ می گردد؛ به این صورت که یکی در میان از تکه های گوشت گوسفندی تازه و دمبه استفاده می نمایند. تصور کنید تکه های گوشت روی زغال با آب دمبه نرم و آبدار کباب گردد و نان تازه محلی هم باشد! اما کباب بختیاری که در این مطلب آموزش دادیم، در همه جای کشور به همین صورت شناخته و طبخ می گردد.
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید و با تهیه این کباب لذیذ، تجربیات و سوالات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید؛ در پایین همین صفحه با ما در ارتباط باشید.
در آخر پیشنهاد می کنیم تاوا کباب تبریزی که نوعی کباب تابه ای است را نیز در انگیزه آموزش ببینید و از تست کردن طعم این کباب اصیل هم غرق در لذت شوید!
برگرفته از: صفحه اینستاگرام نیلوفر جهانگیری
منبع: مجله انگیزه