نکات تغذیه ای بادام

به گزارش لحظه عکاسی، از جمله مواردی که این روزها زیاد در خصوص آن می شنویم این است که بادام بخوریم چون کلسیم بالایی دارد. حقیقت این است که منبع خوب کلسیم لبنیات است و گرچه بادام درصدی کلسیم دارد ولی کلا کمیت آن آن قدر بالا نیست که بخواهیم مصرف آن را به اسم منبع کلسیم توصیه کنیم مگر به گیاهخواران که اصلا شیر و لبنیات نمی خورند.

نکات تغذیه ای بادام

نکات تغذیه ای بادام

نویسنده: دکتر هاتف شجاعی*

از جمله مواردی که این روزها زیاد در خصوص آن می شنویم این است که بادام بخوریم چون کلسیم بالایی دارد. حقیقت این است که منبع خوب کلسیم لبنیات است و گرچه بادام درصدی کلسیم دارد ولی کلا کمیت آن آن قدر بالا نیست که بخواهیم مصرف آن را به اسم منبع کلسیم توصیه کنیم مگر به گیاهخواران که اصلا شیر و لبنیات نمی خورند.

آجیل های برزیلی از نظر محتوای سلنیوم معروف هستند اما آجیل های ایرانی چندان مینرال بالایی ندارند و بیشتر دانه های روغنی محسوب می شوند.

از آنجا که بادام درختی روغن خوبی دارد و میزان چربی اشباع آن بالا نیست و آنتی اکسیدان و میزانی ویتامین D دارد، مصرف آن برای بیماران قلبی البته در حد متعادل خوب است. ضمناً، بادام، HDL یا کلسترول خوب خون را بالا می برد و ترکیباتی دارد که سبب طراوت و شادابی پوست می گردد البته مصرف بادام برای کسانی که حساسیت دارند مناسب نیست. این دانه روغنی به سرعت حساسیت ایجاد می نماید پس اگر آلرژی دارید نباید آن را مصرف کنید. در خارج از این حوزه بحث محدودیت چربی پیش می آید. زیرا یک روغن خوب هم محدودیت مصرف دارد و مصرف بیش از حد آن می تواند مضر باشد و سبب اضافه وزن و چاقی گردد.

شاید شنیده باشید که می گویند بادام سنگین است و سردل می ماند. این به آن خاطر است که بادام دانه روغنی است و وقتی چربی می خوریم، هضم آن نسبت به کربوهیدرات دیرتر صورت می گیرد و زمان طولانی تری در معده می ماند. اصولا غذاهای پرچرب در مقایسه با کربوهیدرات ها ماندگاری بیشتری در معده دارند. به علاوه، مصرف بادام همراه غذاهای دیگر سبب می گردد معده دیرتر تخلیه گردد و کل محتوای غذای خورده شده همراه بادام دیرتر تخلیه گردد و در نتیجه احساس سنگینی و سردل ماندن ایجاد کند. البته این موضوع زمانی پیش می آید که بدون توجه میزان زیادی بادام بخوریم.

نکته دیگری که باید حتما مدنظر داشته باشیم نحوه انتخاب و نگهداری بادام است. اگر بادام در شرایط نامناسبی نگهداری گردد به مرور تلخ می گردد. تلخی بادام به علت اکسیدشدن اسیدهای چرب موجود در آن است. نباید فراموش کرد که اسیدهای چرب طی اکسید شدن ممکن است به مولکول های سرطان زا تبدیل شوند. وقتی توصیه می کنیم انواع مغز بخورید، به این نکته هم اشاره داریم که مغزها حتما تازه باشند و بو داده نباشند. برای اینکه مغزها اکسید نشوند معمولا آنها را خشک می نمایند. بسیاری از افراد بعد از خرید مغزها آنها را در یخچال نگه می دارند. نگه داشتن بادام در یخچال به ویژه آنهایی که تهویه ندارند سبب می گردد رطوبت وارد بادام گردد. ورود رطوبت به داخل این مغز می تواند سبب خرابی آن گردد. پس در درجه اول باید بادام را تازه و به میزان مصرف کرد اما اگر می خواهید آن را برای مدتی نگهداری کنید ترجیحا باید آن را با پوست در محیط خشک بگذارید.

پی نوشت ها :

*متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "نکات تغذیه ای بادام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات تغذیه ای بادام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید